Dijous, 29 De Juny De 2017
Carretera de Lleida, 21, Organyà - 25794
Telèfon: 973383007 Fax: 973383536

TOTES LES NOTICIES

21/03/2017

Els Premis Homilies d'Organyà augmenten la dotació econòmica i avancen el termini de presentació


Foto

Enguany els guardons donaran un total de 5.200 euros i els treballs ja es podran lliurar per via electrònica. Una altra novetat és que per la Fira del Llibre, entre l'1 i el 3 de setembre, es farà una lectura col·lectiva a peu de carretera

Els Premis Literaris Homilies  augmenten la dotació i avancen el termini de presentació d'originals

 L'escriptor Vicenç Llorca farà l'homilia literària de la Fira del Llibre del Pirineu

Els premis literaris Homilies d'Organyà, la convocatòria dels quals acaba de fer-se pública, augmenten la seva dotació global un 18%, de tal manera que passen dels 4.400 euros de l'any passat als 5.200 d'enguany. D'altra banda, s'ha avançat en el calendari el termini de presentació dels originals, que conclourà el pròxim 10 de maig. El premis es lliuraran el 2 de setembre coincidint amb la Fira del Llibre del Pirineu. L'escriptor Vicenç Llorca serà lencarregat d'escriure i llegir lhomilia literària 2017, un dels actes centrals del certamen.

El cartell de premis Homilies d'Organyà està format per sis guardons, corresponents a diversos gèneres literaris. El de més dotació econòmica és el Pirineu de narració literària, dotat per l'Ajuntament d'Organyà amb 1.800 euros per al guanyador i 900 per al finalista. El premi Josep Grau i Colell de poesia, convocat per l'Associació Tresponts Avall i l'Ajuntament d'Organyà, està dotat amb 600 euros per al guanyador. La mateixa dotació té el Lletres de Dones de relats curts, convocat pel Consoci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

El premi Alt Urgell de relats curts de joves autors i el Germans Espar i Tressens de relats viscuts, tots dos convocats pel Consell Comarcal de lAlt Urgell, tenen 500 euros de dotació cadascun dells. A més daquest premis amb convocatòria pública, també es lliurarà el Mn Albert Vives a la trajectòria periodística, dotat amb 300 euros per la delegació d'Òmnium Cultural a l'Alt Urgell.

Una altra de les novetats de les bases dels premis és que els originals a concurs es podran presentar de dues maneres. Una d'elles és pel procediment tradicional, consistent en la tramesa per correu postal de cinc còpies en paper. L'altra opció és fer-ho via telemàtica a través del correu electrònic. Les obres guanyadores seran editades conjuntament en un volum que es presentarà el mateix dia del lliurament dels premis.

Fira del Llibre del Pirineu

L'organització de la Fira del Llibre del Pirineu, encapçalada per l'Ajuntament d'Organyà, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Associació Llibre del Pirineu, ha avançat alguns detalls del programa d'enguany, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de setembre. Així, Vicenç Llorca, fortament vinculat a la vila d'Organyà, ha estat l'escriptor elegit per escriure i llegir lhomilia literària d'aquesta edició de la Fira. Llorca, doctor en Comunicació Social, llicenciat en Filosofia i Lletres i màster en Filologia Catalana, com a creador s'ha dedicat preferentment al conreu literari de la poesia, l'assaig i la prosa de no ficció. L'elecció com a homileta 2017 coincideix amb el 30è aniversari del seu debut literari amb el poemari La Pèrdua (Columna, 1987). Des d'aleshores ha publicat una desena més de llibres de poesia, entre els quals destaquen Cel subtil (La Magrana, 1999) i Calendari d'instints (Tres i Quatre, 2014), a més de nombroses obres dassaig literari i de narrativa.

 

Una de les novetats de la Fira del Llibre del Pirineu 2017 serà la convocatòria d'una lectura col·lectiva i compartida, anomenada Carrerada de llibres, que tindrà lloc dissabte dia 2 de setembre a les 12 del migdia i que consistirà en una concentració de lectors a les voreres de la travessia urbana de la carretera C-14 al seu pas per Organyà. L'objectiu de lacció serà donar visibilitat als llibres i reivindicar la lectura com a font del saber. En les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls daquesta iniciativa.

Organyà, 22 de març de 2017

 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web